Stalljour

Vilka har stalljour?

Stalljour är något som ridskoleelever hos Åseda rf har obligatoriskt när man rider hos oss. De grupper ridläraren anser är mogna för att ha stalltjänst har det cirka en gång per termin. Även andra personer som inte rider i ordinär ridgrupp hos oss har idellet ställt upp att ha stalljour vissa helger, något som vi är väldigt tacksamma för!

Varför stalljour?

Stalljour är ett system som dom flesta ideella föreningar har. Det är ett sätt att hålla ridavgifterna nere. Åseda RF behöver inte ha anställd personal på helgerna som sköter stallet när vi har ideell stalljour. Sen är även stalljour en viktig del av elevernas utbildning. Här så får man ta del av hur man sköter om både hästar, stall och dess rutiner. Det skapar en förståelse för vad som krävs för att "hålla häst" vilket vi tycker är en viktig del i elevernas utbildning hos oss.

Uppdaterad: 18 AUG 2017 11:35 Skribent: Caroline Dahlström