Hästar genom tiderna

FacePaint "Skrållan"
Sto f. 2010
Såld 2018
Apples King Arthur "King"
Exmooreponny

Född 2005
ca 155 cm
Litauisk import.
Utbildad LB/LA dressyr och hoppning.
Då Silver tyvärr inte trivdes som ridskolehäst är han nu såld till Tove Svensson och Fredrik Willhelmsson. Han kommer att stå uppstallad på ridskolan till en början.

årf VINTER 192
Dolly Parton "Dolly"

f 96
Paint blandning
Ca 155 cm
Dolly är duktig i både hoppning och dressyr
Hon är handikapphäst
Dolly var med i div 3 dressyr 2006 och 2009 med placeringar och laget 2009 vann även totalt div 3.

Dolly är såld till Thomas Willhelmsson hösten 2015 men står kvar på ridskolan och går lektioner ibland.

Basse
Baskil "Basse"
Köptes från Tranås den 27/4-2011 och fick somna in 29/8 2015 på grund av verk och diverse krämpor i kroppen. Tack för allt Baskil! <3
Valack
Född 2007
Okänd härstamning
Smeknamn: "Basse"
Import från Polen
Tigrerad
163 i mankhöjd
Korsning mellan halvblod och appaloosa
~Vår hoppglada polack med glimten i ögat. Gick gallant i både dressyr och hoppning med både nybörjare och erfarna elever!

Fabio
f 07
Ee. Feliciano FFF. Irco Marco
Fabio köptes sommaren 2013. Han såldes hösten 2014 till familj då han inte trivdes med livet som ridskolehäst.
Vi tackar Fabio för allt han bidragit med!

Flingan hage

Solero "flingan"
f 08
Fjordkorsning
Flingan såldes till familj våren 2014 då hon inte passade verksamheten.
Vi tackar Flingan för allt hon bidragit med!

årf VINTER 166
Micro
f 89
Korsnings ponny
b-ponny
Micro är en gammal herre som har lärt många barn att rida,
men det är ingen som riktigt bestämmer över honom
Han har varit hos oss längst
tävlat div 2 hoppning
Micro har gått i pension och spenderar dagarna i hagen med lite skogspromenader.

årf VINTER 200
Maywen "Maja"
F-95
Maywen är såld till Christina Petersson 2012 och vi önskar dem all lycka och tackar Maja för trogen tjänst.

dennis2
 Dennis
Dennis är såld till David Erlandsson och vi önskar även dem lycka till och tackar Dennis för lång och trogen tjänst.

Ofelia II

OFELIA har fått diagnosen urkalkad i skenbenet och är utdömd av veterinär. Vi tackar Ofelia för de fina jobb hon gjort hos ÅRF och snart får hon galoppera runt på de evigt gröna ängarna i hästhimmelen Trapalanda...

Penny
såld 2011 till privatryttare i Växjö.

Romans
somnade in 2011 pga av skada i hasen.

Pinacolda
somnade in 2011 pga skada i ryggen.

Sareez
Ras: Korsning         Född: 1988    Färg: Fux                     Ca: 164 cm

En dam som hade en del humör och krävde sin ryttare. var duktig som både hopp och dressyr häst. Verkade dock trivas bäst som dressyrhäst.
Sareez panssionerades som ridskolehäst och såldes till privatryttare 2006.

Aurora
Ras: Korsning         Född:           Färg: Svart                   Ca: 150 cm

Auraora var en dam med mycket humör och egen vilja. Krävdes en erfaren och duktig ryttare för att få henne att göra det som krävdes. Trotts sitt humör var hon en duktig hopphäst.
Aurora tröttnade ganska snabbt på ridskolelivet och sålds till privarryttare 2006.

Ramona
Ras: Halvblod         Född:           Färg: Mörk fux              Ca: 152 cm

En snäll och trevlig häst. Gjorde det hon blev ombedd att göra, men inte så mycket mer än så.
Ramona stod inte på ridskolan någon längre tid, visade sig att hon hade problem med hovarna. Ramona begav sig till de evigt gröna ängarna våren 2005.

Oliver
Ras: New Forest      Född:           Färg: Brun/Svart           Ca:150 cm

Oliver var en häst som krävde en erfaren ryttare, då han iblan var lite svår kontrollerad.
Han passade inte riktigt in på ridskolan och såldes till privatryttare våren 2005.

Noblesse
Ras: Korsning        Född:            Färg: Fux                    ca: 160 cm

Trevlig dam som var glad i att hoppa. Gjorde det som krävdes av henne utan sura miner.
Noblesse var bara inlånad under en period 2005 och lämnades sen tillbaka till ägaren.

Asterix
Ras: New Forest      Född:           Färg: Ljusbrun/svart      ca: 148 m

En mycket lugn häst som var älskad av många. Gjorde det mest ryttare bad om utom möjligtvis att gå framåt. Asterix kunde både hoppa och gå dressyr men framåt driv var inte hans starka sida.
Morgonen den 22/11-2004 drabbades Asterix av kolik, han kördes till djursjukhuset men tyvärr fanns det inget de kunde göra och han fick somna in den 25/11-2004.

Essi
Ras: Korsning       Född: 1997          Färg: Brun/Svart     ca: 157 cm

En jätte trevlig dam som alltid gjorde sitt bästa. Essi var en häst som tyckter om att hoppa, hon hade en väldigt egen hoppstil som man antingen tyckte om eller hade väldigt svårt med.
På grund av en ryggkota som växte fel blev Essi utdömd. Hon fick somna in den 16/2-2004.

Viktoria
Ras: Korsning       Född: 1993          Färg: Brun/Svart      ca: 155 cm

Trevlig dam som under sin tid var mångas favorit häst. En häst men lungt temprament som var väldigt förtjust i att hoppa.
Viktoria blev tyvärr sjuk i slutet av November och sen den 21/11-2002 springer hon på de evigt gröna ängarna.

Winny

Ras: New Forest     Född:?      Färg: Skimmel        ca: 148cm

Winny var en dam med mycket fart i, så hon behövde en lugn och sansad ryttare för att fungera allra bäst.
Stod inte på ridskolan under någon längre tid då hon på grund av fång fick tas bort 8/8-2002.

Chasmin

Ras: Svenskt Halvblod    Född: 1989     Färg: Mörkbrun/Svart

Lugn dam som som alltid gjorde det som krävdes av henne. En häst som passade lika bra för hoppning som dressyr.
Chasmin blev tyvärr halt och skickade därför till en ridskola i Motala 8/8-2002 där hon fick gå som avelssto under resten av sitt liv.

Cognac
Ras: halvblod/ new forest   Född: 1976     Färg: Svart       Ca: 145 cm

Trots sin ålder var cognac en häst med mycket fart i, han var väldigt förtjust i att hoppa. De hände lite då och då att han fick för sig att busa lite men det var aldirg några stora saker han hittade på.
På grund av sin höga ålder fick han bli privathäst.
Uppdaterad: 27 JUN 2018 14:30 Skribent: Malin Harnesk